T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Ahmet Bileydi İlkokulu

Okulumuzda E-Güvenlik

 

Okulumuzun güvenli internet kullanımına ilişkin güvenlik politikaları ve kuralları vardır. Okulumuzda teknolojik araçların yanı sıra internet kullanımı, fotoğrafçılık, video çekimi ve yayıncılığı ile ilgili bir güvenlik politikası geliştirdik.

 

   Okulumuzda izinsiz fotoğraf ve video çekilemez. Öğrencilerimizin cep telefonu kullanmalarına izin verilmemektedir. Okulumuzun bu konuda bir politikası ve kuralları vardır.

 

   Paylaşılan tüm fotoğraflar ve videolar, okul politikasına uygun olarak okul yönetiminin izni ve onayı ile paylaşılır. Öğrenci içeriğine sahip tüm paylaşımlara ebeveyn izinleri verilir. Veli izni dışında öğrencinin izni olmadan fotoğrafı çekilmez ve öğrencinin izni alınmaz, veli izni dışında öğrencinin fotoğrafı çekilmez ve izni alınmadan kullanılır. bu konularda duyarlı olmalıyız ve katıldığımız e-güvenlik seminerlerini önemsememiz gerekiyor. Okul web sitemiz e güvenlik kurallarına uygun olarak güncellenmiştir. 

 

    Okulumuzda güvenlik prosedürlerini tam olarak uygulamaktadır, SOPHOS uygulamaları ile donanım GÜVENLİK DUVARI ve kurumsal bir yapıya sahip ANTİVİRÜS uygulaması kullanılmaktadır. Ayrıca wi-fi için HOTSPOT güvenlik önlemi de sisteme dahildir.  Şifre girildikten sonra ek bir kullanıcı adı ve şifre gerektirir, ancak kullanıcının mac adresinin sisteme kaydedilmesini de gerektiren bir sistem tarafından güvence altına alınmıştır.

 

01-02-202101-02-202101-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.02.2021 - Güncelleme: 01.02.2023 12:15 - Görüntülenme: 294
  Beğen | 16  kişi beğendi