T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Ahmet Bileydi İlkokulu

Okulumuz E güvenlik Toplantıları

 

    Okulumuz Rehberlik servisi tarafından, Rehber öğretmenimiz Murat KARAKURT öğrencilerimize yüz yüze Teknoloji bağımlılığı ile ilgili seminerler vermiştir.

 

   E Twinning projeleri yürüten öğretmenlerimiz Hülya BULUT DURAN, Vecihe İNAN, Bade KOCAOĞLU, Aygül KILINÇ ve Funda SANNAV 'da online e-güvenli semineri çevrimiçi etkinlik düzenlemiştir.

 

    Brüksel Merkezli, 34 Avrupa ülkesinin eğitim bakanlıklarının üye olduğu, Avrupa Okul Ağı (Europen Schoolnet) tarafından, okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi)  toplantıları online ve yüz yüze olarak  okulumuzda yapılmıştır.

 

    Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için zenginleştirici bir ortam sağlanmasını hedefler. Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve saygınlık kazandırmaktadır. 

 

   E- güvenlik konusu okulumuzun bir politikası halindedir. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmesi  eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır. Toplantılarımızda e Safety Label kullanımı ,Teknoloji bağımlılığı ve  Güvenli İnternet konularında  eğitimler gerçekleştirilmiştir.

 

01-02-202101-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.02.2021 - Güncelleme: 01.02.2023 12:24 - Görüntülenme: 332
  Beğen | 20  kişi beğendi