ANTALYA / MURATPAŞA - Ahmet Bileydi İlkokulu

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması bütün sınıflar düzeyinde yapılmış olup Elif Nisa Tezcan 1. olmuştur ve tören alanında sunumunu yapmıştır.

Ekm

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. YILI

Ahenk Projesi Kapsamında Okulumuza Ziyaret Programı

Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sn. Dr. Orhan Burhan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Dr. Emre Çalışkan ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yakup Hoplar  ile beraberindeki heyetleri; Dönem başı okulumuzda  Ahenk kapsamında ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Mrt

AHENK Projesi kapsamında Kaymakamımız Sn. Dr. Orhan BURHAN,İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Dr. Emre Çalışkan  ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Yakup Hoplar  okulumuzu ziyaret etmiştir.   Milli Eğitim Bakanlığının  Okul Öncesi eğitimde "Ücretsiz Yemek"projesi okulumuzda ve tüm Türkiye'de hayata geçirilmiştir.Bu proje kapsamında ilimizde 143 Anaokulu ile 456 anasınıfında eğitim gören 42 bin ögrenci yararlanacaktır.   Bakanlık tarafından belirlenen menüler Antalya Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Uygulama Oteli'nde lise öğrencileri tarafından hazırlanarak okullarımıza gönderilmektedir.

OKULLARDA SOSYAL MEDYA KULLANIMI YÖNETMELİĞİ

BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI E-BROŞÜRLERİ

Ara

E GÜVENLİK OKUL POLİTİKAMIZ

Ara

2020-2021 yılında 5 Avrupa ülkesi; Romanya,Bulgaristan,Yunanistan,Hırvatistan ve  okulumuzla yürüttüğümüz eTwinning projemiz olan "Fourcolorsfourseasons" projemiz Avrupa Kalite Etiketi ,"Okul Müdür Yardımcımız Mutlu Uysal "Geleceğim İçin Bende Varım" ile Vecihe İnan "Okursam Büyürüm" projeleri Ulusal Kalite Etiketi almıştır.İlçemiz Muratpaşa Mem ve Arge Bölüm başkanlığında yürütülen Ödül töreninde okulumuzda yer almıştır.Ödül  alan Okul Müdürümüz Hakan Yılmaz,Müdür Yardımcımız  Mutlu Uysal öğrencilerimizi ve öğretmenlerimiz; Hülya Bulut Duran , Vecihe İnan  ve Bade Kocaoğlu'nu  kutluyoruz.

Ekm

"Matematik Seferberliği Antalya Kodluyor" "cw22-uW21P"kodu altında Özel eğitim Sınıf Öğretmenlerimiz Hülya BULUT  ve Nurşen BÜKÜŞ ,Okul öncesi Sınıf Öğretmenlerimiz Bade KOCAOĞLU ve Aygül KILINÇ ,Rehber Öğretmen Vecihe İNAN 3.Sınıf öğrencilerimizle, Özlem ARAS 2.Sınıf öğrencilerimizle: Ahmet Bileydi İlkokulu olarak biz de Codeweek Kodlama etkinliklerine  katılarak Mükemmellik Sertifikalarımızı aldık. Katılımlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

eTwinning Proje Yaygınlaştırma Toplantısı

11.Ulusal konferansa davet edilen "Art in the eyes of children" etwinning okul projemizin yaygınlaştırma toplantısını okulumuz Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Hülya Bulut Duran sunmuştur. Kendilerine okulumuza yaptığı yenilikçi metot ve teknolojik yaklaşımlarından ve proje tabanlı öğrenme yöntemi olan  eTwinning proje çalışmalarında gösterdikleri katkı ve başarılardan dolayı  tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuz 2020 yılında Türkiye'de yapılan 38000 eTwinning projesi içinde, en başarılı 200 öğretmenin katıldığı 11.Ulusal Konferansındadır.Stantlarımız kıymetli UDS yetkilileri ve il temsilcilerimiz tarafından ziyaret edildi.Projelerimizi anlatmak,paylaşmak ,yaygınlaştırmak Ahmet Bileydi İlkokulunun  adını duyurmak  bizim için gurur vericidir.Bunun icin proje kurucumuz Özel eğitim öğretmenimiz Hülya Bulut Duran'a,proje ekibimizden Okul öncesi öğretmenlerimiz Aygül Kılınç ve Bade Kocaoğlu' na çok teşekkür ederiz.

Ock

TEMİZ HAVA: Şehir hayatının en büyük problemlerinden biri kuşku yok ki hava kirliliğidir. Etkileri kısa vadede hissedilmezken, uzun vadede sağlığı tehdit edici boyuta ulaşır. Kalabalık metropollerde, şehir ve kasabalarda kısacası doğadan uzaklaşılan her alanda alınan her nefes beraberinde, çıplak gözle görülmesi imkansız küçüklükteki egzoz salınımları, toz akarı alerjenleri hatta toner tozu gibi partikülleri vücuda taşır. Hem iç hem de dış alanlarda solunan kirli hava içinde gizli toksinler, burun ve akciğerler aracılığı ile vücudun içine alınır, kan akışı ile de vücudun her yerine ulaşır. İşte tam da bu noktada temiz hava solumanın önemi devreye girer

TEMİZ HAVANIN ÖNEMİ: Kirli havaların öksürüğü artırır. Bu yüzden sıklıkla temiz havaya ihtiyaç duyulur. Alınan nefesin burundan temin edilmesinin gerekir. Özellikle temiz hava çok önemli. Kışın kirli havalar öksürük şikayetinin en büyük nedeni olabilir.

I Know Atatürk kodlama etkinlikleri

I know Atatürk etwinning projemizde Özel eğitim öğretmenlerimiz Hülya Bulut Duran ile Nurşen Büküş ve Okulöncesi öğretmenimiz Aygül Kılınç codeweek etkinlikleri çerçevesinde  cw21-JME2N kodu ile katılarak kodlama çalışmalarını öğrencilerimizle yaptılar.Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

"I KNOW ATATÜRK "ETWİNNİNG PROJESİ

Okulumuz " I Know Atatürk" eTwinning projesini kurmuştur.Okulumuz Özel Egitim Ögretmenleri  Hülya Bulut Duran ve Nurşen Büküş ile Okul Öncesi Sınıf Öğretmeni Aygül Kılınç bu projede görev alan öğretmenlerimizdir.

Bu projeyi oluşturmaktaki amacımız;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu; Biz Türkiye Cumhuriyet' inin bekçileri, Atatürk ve değerlerine sahip çıkan yılmaz savunucuları olarak öğrencilerimize Atatürk'ün hayatı,yenilikleri,ilke ve inkılaplarını öğretmek amacıyla bu projeyi oluşturduk.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde asla tükenmeyecek özlem ve saygıyla anıyoruz.